L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真

L'Effervescence (レフェルヴェソンス)’s reservation information

L'Effervescence (レフェルヴェソンス)
French ・ Tokyo Minato-ku Nisiazabu

  • Private Rooms
  • Anniversary services
  • English Menu
  • English speaking staff
  • Elementary and up OK

Innovative French cuisine born from artistic intuition and analysis

Having gained experience at world-class Michelin three-starred restaurants such as "Michel Bras" in France and "The Fat Duck" in England, Chef Namae brings his originality and creativity to his contemporary French restaurant L'Effervescence.

The courses for your meal will be selected by the chef. Contrary to the innovative appearance of his dishes, the fresh aroma of herbs and the flavor of fresh ingredients erupt spectacularly in your mouth. By cooking seasonal ingredients for long periods of time at a low temperature, he brings out their natural flavors. At this restaurant you will encounter foie gras prepared through a special process, pie pastries stuffed with finest ingredients and made to look like apple pies, and other dishes each endowed with the passion and energy of its creator. Enjoy some wine with the cuisine as you sit amidst the relaxed atmosphere for an experience that will exceed your expectations.

--- From L'Effervescence head chef Shinobu Namae, to our most esteemed customers ---

I was born Japanese, and I aim to draw out and enhance the harmonious flavors of this land that I love and other places around the world. My goal is to create a complete dining experience bound by a unity of plates, tables, customers, and myself.

Our restaurant is a true "retreat within the city." During your 3–4 hour sojourn here, escape from the hustle and bustle of the city and forget reality for just a while.

With love for the abundant nature of the forest and sea along with deep gratitude for the toil in the fields and pastures and appreciation for the unseen yeast and microbes, our hearts and bodies will be filled with "effervescence."

We look forward to seeing you soon.

------------------------------------------------------------------
* The availability of an English version of this page does not guarantee that the restaurant can provide services in English unless otherwise stated. Please be aware that, even if stated, there may still be days when English speaking staff are unavailable.

  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真
  • L'Effervescence (レフェルヴェソンス)の写真

L'Effervescence (レフェルヴェソンス) ’s Course

Dinner
  • Chef’s selected course with a glass of champagne (12 plates )

    * Both alcoholic and non-alcoholic drinks are available.
    *Tax, service charge to the restaurant and reservation fee to Pocket Concierge included.
    * There is no extra charge as long as there are no additional orders.
Lunch
  • Chef’s selected course with a glass of champagne (8 plates)

    * Both alcoholic and non-alcoholic drinks are available.
    *Tax, service charge to the restaurant and reservation fee to Pocket Concierge included.
    * There is no extra charge as long as there are no additional orders.

L'Effervescence (レフェルヴェソンス) ’s Information

View Big Map

L'Effervescence (レフェルヴェソンス) Recommendations

Age: 40'sDate of visit: 8/2017Number of visits: 3Purpose: With family
料理がおいしいのは当然の時代、店の雰囲気・ホールスタッフの対応等でのトータル的な食事の場所として満足出来るお店でした。
Age: 50'sDate of visit: 8/2017Number of visits: 1Purpose: Other
Very delicious especially the ayu, tulips and corn soup. However, the veal is a bit let down as it is too fibrous and powdery taste. Guess the veal is to young? Roland and Zac are very attentive but the rest of the staffs are not as my glass of water was empty without anyone filling it until Zac saw it.
Age: 40'sDate of visit: 7/2017Number of visits: 1Purpose: Other
一人でも安心して食事できる
Age: 50'sDate of visit: 6/2017Number of visits: 1Purpose: With Colleagues
大変、楽しい時間を過ごさせていただきました。
Age: 30'sDate of visit: 1/2017Number of visits: 1Purpose: Anniversary
料理もサービスも大満足でした。 また利用したいと思います。
Age: 40'sDate of visit: 12/2016Number of visits: 1Purpose: With family
最初のお皿から最後まで、ハッとする驚きがあり、特にお任せでお願いした各料理とお酒のマリアージュがまた素晴らしい発見でした。これ程5感をフルに刺激され、楽しい食事は久々です。素材選び、火の入れ方、塩加減、様々なアクセント、お酒のセレクト、サービス、全てにおいて一流と感じました。
Age: 40'sDate of visit: 9/2016Number of visits: 1Purpose: With friend
料理、サービス共に素晴らしく、迷ったもののソムリエの方にお任せしたお酒も、どれも想像と違い(良い意味で)、料理を引き立てる役目があるなぁ、と感心させられました。 機会がありましたら、またお邪魔したいと思います。
Age: 50'sDate of visit: 8/2016Number of visits: 1Purpose: Date
まず、冷酒と白ワインを合わせた食前酒を金杯で頂くという驚き。すだちのシャーベットが爽やかでした。スープを味わってから、鮎を食べ尽くす一皿が絶品でした。山椒の香りが良かったです。野辺地の蕪が美味しかったこと。メインの満遍なく程よく火が通った牛肉が美味しく、2枚目を燻製ソースで頂くと全然違う味わいで楽しめました。どんな質問をしても、ギャルソンの方がお料理を知り尽くしてらっしゃるのに感心しました。また、フレンチのお店でお薄のお点前を拝見できるとは驚きでした。初めてお伺いしましたが、大満足です。ご馳走様でした。
Age: 40'sDate of visit: 8/2016Number of visits: 3Purpose: With friend
素晴らしいお料理、そしてそのお料理に合わせるワインはもちろん、サービスも含めて非常に心地よいひとときを過ごさせていただきました。やはり人気の実力派のレストランだけのことはあると思います。サービスの質も高級店によくありがちな偉そうな振る舞いではなく、フレンドリーかつ親しみやすい感じ(かといって決してくだけすぎることがなく、品が良くてエレガントです!)で、そこがまた此方の持ち味の一つだと思っています。たまたま一人客の方がすぐ近くにいらしたのですが、一人でも寂しくないように、そして食事の邪魔にならないように、適度な距離感をもって話しかけている姿には好感を覚えました。一人でも訪問してみようかなーという勇気が湧いてきました(一人は受け付けていないのでしょうが・笑)。また、お誕生日のサプライズも周囲のテーブルの邪魔になることなく、静かにお祝いされていて良かったです。予約の難易度が高いお店の一つですが、また機会があったら是非利用せさせていただきたいと思います。有難うございました。
Age: 50'sDate of visit: 5/2016Number of visits: 1Purpose: Anniversary
結婚記念日でお伺いしました。 落ち着く席に ご案内いただき、お料理も品数多く いずれもシェフが よくご研究されて、お気持ちが感じられる 大変美味しいものばかりでした。 とても満足し楽しませていただきました。 人気店のため、途中からとても混んだせいか、お料理がサーブされてかなり経ってしまってから、合わせるワインが来るというハプニングもありましたが、ソムリエのかたも気づかれて、恐縮されていらっしゃいました。 全体に、お料理はとても素晴らしく、ソムリエ、フロアースタッフのかたがたも お気遣い下さり、とても素敵な お食事になりました。 また、ぜひお伺いしたいと思います。
  • Member registration is required to view seats

Can’t find a seat?

TOP